Mysteriet på Greveholm

En av de saker jag gör varje år i december är att titta på julkalendern, jag är väl egentligen lite för gammal men det har liksom blivit en tradition. Jag tror att det är många vuxna som tittar också, inte bara de som har små barn.

I år så är det Mysteriet på Greveholm som är kalendern, den gick ju när jag var yngre också fast i en äldre version så klart. Jag är i vanliga fall skeptisk mot att göra om en gammal kalender i en ny version. Jag minns bara katastrofen när de gjorde Håkan Bråkan för några år sedan. Den var ju en fristående uppföljning på Sunes jul men så mycket sämre. Nej man ska låta de gamla julkalendrarna vara!

Så det var inte direkt med några förväntningar jag satte mig i soffan i lördags morse för att kolla in julkalendern. Men jag måste faktiskt erkänna att jag blev positivt överraskad. Det var så klart nya skådespelare, förutom spökena, men det var bara bra. Det hade ju varit konstigt om de använt samma skådisar som sist. De är nog i lite fel ålder nu. Nu har det varit fyra avsnitt och kalendern får faktiskt godkänt, jag kommer i alla fall att fortsätta titta. Fast originalet är ju ändå bäst, det kommer man liksom inte ifrån, eller vad säger ni?

Categories: Generella inlägg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *